Whitepapers

De gevaren van targeted ransomware zijn niet alleen zorgen voor morgen, maar juist voor vandaag

De gevaren van targeted ransomware zijn niet alleen zorgen voor morgen, maar juist voor vandaag
TypeOnderzoek
Datum21 september 2016
TaalEN
BedrijfIntel Security
Onderwerp Security
Business Analytics
Er komt steeds meer informatie over gerichte aanvallen van ransomware. In eerste instantie werd ransomware verspreid in grote getallen via bijvoorbeeld e-mail of phising. Aanvallers leren echter snel en hebben gezien dat gerichte aanvallen succesvoller zijn.

Door het gebruik van onder andere Microsoft Sysinternals en delen van open-source projecten worden originele en back-up files gevonden en gedeletet, waarna een ransome bericht verschijnt met de eis om te betalen voor de gedeletet data.

Doordat de meeste ransomware in grote getallen worden verstuurd blijven ze niet lang onder de rader. Targeted ransomware zijn hier echter op gemaakt. Ze blijven zo lang mogelijk onder de radar en gebruiken gratis tools en scripts om zo onzichtbaar te zijn voor de antivirus systemen. Hierdoor blijven ze vaak langere tijd onontdekt en verspreiden zich zo ver mogelijk.

Dit technische rapport laat zien wat de huidige bedreigingen zijn en welke oplossingen kunnen helpen bij het bouwen van een effectieve oplossing.
Wanneer je dit onderzoek downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Intel Security) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.