Whitepapers

Een nieuwe cloud-realiteit: multi-clouduitdagingen overwinnen

Een nieuwe cloud-realiteit: multi-clouduitdagingen overwinnen
TypeWhitepaper
Datum15 december 2017
TaalEN
BedrijfF5 Networks
Onderwerp Cloud Computing

Veel bedrijven zijn al lang begonnen aan hun reis naar de cloud. Recent zien we echter een ontwikkeling die voor sommigen verrassend zal zijn. Veel bedrijven hebben namelijk hun applicaties in een aantal verschillende clouds geïmplementeerd: public clouds, private clouds en zelfs verschillende combinaties. Diezelfde bedrijven gebruiken ook cloud-based SaaS-aanbiedingen, waaronder Salesforce, Microsoft Office 365 en Oracle On Demand.

De werkelijkheid nu ziet er dus heel anders uit dan hoe “de cloud” in slideware of marktaanbiedingen verschijnt. “De cloud” is geen amorfe eenheid van gedeelde bronnen voor rekenkracht, opslag en netwerken; het is eerder een samengestelde complexe mix van providers, infrastructuren, technologieën en omgevingen die vaak worden ingezet op meerdere globale knooppunten. Dit noemen we de multi-cloud.

Vooruitstrevende IT-leiders en enterprise-architecten moeten zich nu voorbereiden voor deze nieuwe, multi-cloud wereld. Doen ze dat niet dan riskeren organisaties in een situatie terecht te komen waar de cloud juist de oplossing voor had moeten zijn: verhoogde complexiteit, weinig flexibel en hoge support overhead.

Lees in deze whitepaper meer over de multi-cloud en hoe je tools, beleid en operaties kan standaardiseren in een divers landschap van verschillende computeromgevingen. Een kritieke strategie om de multi-cloud efficiënt, eenvoudig en beheersbaar te houden.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (F5 Networks) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.