Whitepapers

Hackers infiltreren uw bedrijf en ze misbruiken het IoT, mobiliteit en uw gemakzucht

Hackers infiltreren uw bedrijf en ze misbruiken het IoT, mobiliteit en uw gemakzucht
TypeWhitepaper
Datum23 mei 2018
TaalNL
BedrijfAruba, a Hewlett Packard Enterprise company
Onderwerp Security
Infrastructuur

Volgens het onderzoek van Ponemon naar de kosten van dataschendingen uit 2016 blijven kwaadwillige insiders de meest voorkomende, dure en effectieve bron van aanvallen, terwijl 76% van de bedrijven niet beschermd is tegen bedreigingen van binnenuit. Tegelijkertijd is door de exponentiële groei van het IoT-, bedrijfs- en BYOD-apparaten de zichtbaarheid verder afgenomen terwijl de beveiligingsmaatregelen niet zijn aangescherpt.

Bedrijven omarmen het idee van altijd en overal verbonden zijn, maar zien daarbij vaak de noodzaak van veilige netwerktoegangscontrole (NAC) over het hoofd. Veel ondernemingen hebben een relaxte NAC-aanpak en volgen het principe 'nu aansluiten, later beveiligen'. Andere kiezen eenvoudig dezelfde leverancier voor beveiliging en voor hun netwerkinfrastructuur. Beide methoden creëren de illusie van veiligheid en zelfs naleving, maar laten in feite grote lacunes in de beveiliging bestaan.

Zonder accurate gegevens over al deze aangesloten apparaten ontstaan lacunes in de beveiliging die misbruikt kunnen worden. Zichtbaarheid is de eerste stap naar het dichten van beveiligingslacunes. Met veilige enterprise-NAC bereikt u zonder extra personeel een gewaarborgde beveiligingsstatus. Lees hier alles over in deze whitepaper.

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.