Whitepapers

Hoe komt het dat we stress krijgen van onze mailbox?

Hoe komt het dat we stress krijgen van onze mailbox?
TypeWhitepaper
Datum 7 oktober 2015
TaalNL
BedrijfEASI
Onderwerp Management

Mensen zijn vandaag de dag 24/7 bereikbaar. De opkomst van smartphones en tablet PC’s, gecombineerd met de trend van het flexibel werken, zorgen ervoor dat mensen nooit meer stoppen met hun e-mails en andere notificaties te checken.

Al deze e-mails en notificaties komen allemaal door elkaar binnen, ongestructureerd. Dit creëert onwillekeurig stress: de aandacht is verspreid over zodanig veel verschillende zaken en men is voortdurend verstrooid door alweer een nieuwe boodschap die binnenkomt. De moeilijkheid om hierin het overzicht te behouden en niets te vergeten, zorgt voor stress.

Om de oorzaak van stress te achterhalen, moeten we teruggrijpen naar de structuur van ons brein.

In ons brein hebben we twee soorten hersenen: de oude hersenen of het reptielenbrein en de moderne hersenen of het denkbrein. In onze oude hersenen zetelt onze overlevingsdrang en alle primitieve functies die te maken hebben met overleven. In de oude hersenen zetelt ook het stressmechanisme. Wanneer we ons bedreigd voelen, reageert ons reptielenbrein door dat stressmechanisme in werking te zetten: dan komen de hormonen adrenaline of cortisone vrij.

Dat is precies wat met een volle inbox gebeurt. Op het moment dat er onafgewerkte mails op je wachten, denken de oude hersenen dat er gevaar dreigt en ze reageren met stress.

Download deze whitepaper en lees meer over e-mail gerelateerde stress, de contra productiviteit van volle mailboxen en veel belangrijker, hoe het anders kan…

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (EASI) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.