Whitepapers

Krachtig en veilig netwerk versnelt zorg bij het Martini Ziekenhuis

Krachtig en veilig netwerk versnelt zorg bij het Martini Ziekenhuis
TypeReference Case
Datum23 mei 2018
TaalNL
BedrijfAruba, a Hewlett Packard Enterprise company
Onderwerp Mobility
Infrastructuur
Zorg

Het Martini Ziekenhuis is een vooraanstaand topklinisch opleidingsziekenhuis, met een breed scala aan specialistische medische zorg in een veilige en gastvrije omgeving. Het ziekenhuis kent 32 verschillende specialisaties. Daarnaast beschikt het Martini Ziekenhuis over een hoogaangeschreven en erkend dialysecentrum en vervult het Martini Ziekenhuis een voorname rol als brandwondencentrum.

Net zoals vele anderen in de internationale gezondheidszorgsector, wil het Martini Ziekenhuis het serviceniveau voor patiëntenzorg verbeteren door zaken binnen het ziekenhuis te digitaliseren. Digitalisering wordt gezien als een betere methode om medische gegevens zoals PACS-beelden te delen, naadloos recepten en medicijnen te distribueren of faciliteitenbeheer te verbeteren.

“Het ontwerp van het gebouw was helaas niet bijzonder Wi-Fi vriendelijk”, aldus Catrinus Van der Meer, IT infrastructure manager bij het Martini Ziekenhuis. De oude omgeving bood geen totale dekking en we werkten met een verouderde standaard. Het is van groot belang dat een moderne ziekenhuisomgeving over een breed Wi-Fi netwerk beschikt.

Dit zorgde voor meer dan alleen wat ongemak. Nieuwe gezondheidszorgsystemen zijn volgens Van der Meer steeds mobieler en apparaatgerichter: “Er zijn meer en meer systemen die gebruikmaken van een Wi-Fi verbinding. We kunnen echter geen nieuwe digitale diensten toevoegen als onze netwerkomgeving niet stabiel is. Medisch personeel, ziekenhuisbeheer en patiënten verwachten mobiliteit.”
Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.