Whitepapers

Niko Group voert back-ups 40% sneller uit dankzij een nieuw aanpasbaar Flash Storage-platform

Niko Group voert back-ups 40% sneller uit dankzij een nieuw aanpasbaar Flash Storage-platform
TypeReference Case
Datum 1 juni 2016
TaalEN
BedrijfNimble Storage

De Niko Group, een Belgische elektronica fabrikant, virtualiseerde een aantal jaar geleden haar on-premise datacenter met behulp van VMware vSphere 5.5. Zij stapten over van fysieke hardware naar een voor 95% gevirtualiseerde omgeving, gestandaardiseerd op het VMware platform. Nadat het virtualisatie-initiatief was afgerond, migreerden zij meerdere workloads naar de cloud, waaronder hun R&D omgeving.

Niko Group vertrouwde voor haar gevirtualiseerde omgeving op een gedateerde SAN van IBM. Deze storage systemen hadden het einde van hun support bereikt en de bestaande storage arrays boden niet langer de gewenste hoge performance. Daarnaast bestond er onvrede over de mate van service en ondersteuning die Niko Group van IBM ontving. Het was duidelijk tijd voor een nieuwe storage-oplossing als fundament onder haar virtuele IT-omgeving.

Na het zorgvuldig evalueren van een aantal opties bracht Niko Group haar shortlist terug tot HPE, NetApp en Nimble Storage. Deze case study laat zien waarom Niko Group Nimble Storage heeft gekozen als hun nieuwe storage leverancier en direct de performance van haar back-up activiteiten met 40% heeft verbeterd door het implementeren van een aanpasbaar flash storage platform.

Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Nimble Storage) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.