Whitepapers

Security Awareness programma bij Stedin vermindert aantal cyberincidenten

Security Awareness programma bij Stedin vermindert aantal cyberincidenten
TypeReference Case
Datum 7 januari 2019
TaalNL
BedrijfKaspersky Lab
Onderwerp Security

Het werkgebied van Stedin omvat voornamelijk de Randstad en het Rijnmond- en Botlekgebied. 5000 Werknemers zijn samen verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten.

In deze drukke regio met ondermeer de grootste haven van Europa en een bijzonder complexe infrastructuur zijn de economische belangen enorm en is de energievoorziening cruciaal. Daarom heeft de ICT beveiliging bij Stedin de hoogste prioriteit, waarbij security awareness bovenaan de lijst staat.

Om de bewustwording over cybersecurity bij de medewerkers van Stedin Groep verder te verbeteren, zocht men naar een effectief, aantrekkelijk en vooral interactief leer- en trainingstraject. Het programma moest op alle niveaus binnen het bedrijf inhoudelijk aangepast kunnen worden en daarnaast voor zowel gebruikers als beheerders gebruiksvriendelijk zijn.

André Smits, Information Security Officer: “Het is een markt welke nog sterk in ontwikkeling is, waarbij veel andere e-learning modules en andere tests niet voldeden aan onze verwachtingen. Medewerkers moeten zich niet alleen nog veel bewuster worden van de cyberdreiging die er om ons heen is, maar je moet ze ook duidelijk maken dat hun verantwoordelijkheid daarin groot is. Met name daarop willen we onze medewerkers voorbereiden en trainen.”

Lees in deze case hoe medewerkers bij Stedin dankzij Security Awareness trainingen probleemloos cyberdreigingen herkennen en pareren.

Wanneer je dit reference case download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Kaspersky Lab) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.