Whitepapers

UZ Leuven verbetert patiëntveiligheid met bedside terminals en 2D barcode scanners

UZ Leuven verbetert patiëntveiligheid met bedside terminals en 2D barcode scanners
TypeReference Case
Datum18 november 2015
TaalNL
BedrijfHoneywell S&PS
Onderwerp Beheer
Mobility
Digital Innovation
Zorg

De optimalisatie van patiëntenzorg en patiëntveiligheid staat centraal in de missie van het UZ Leuven. Gezien de omvang van de activiteiten vereist dit niet alleen geavanceerde medische praktijken, maar ook nauwkeurige logistiek en onfeilbare systemen om te garanderen dat de juiste informatie, middelen en mensen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Toen het verpleegoproepsysteem enkele jaren geleden aan vervanging toe was, was de IT-afdeling genoodzaakt om één technologieplatform te ontwikkelen dat de patiëntenzorg en patiëntveiligheid ten goede zou komen.

Na uitgebreid onderzoek en uitgebreide evaluatie besloot het UZ Leuven in 2010 om alle 2035 bedden uit te rusten met multifunctionele bedside terminals. Deze terminals met aanraakscherm geven personeelsleden toegang tot het ziekenhuisinformatiesysteem en bieden patiënten communicatiemogelijkheden en infotainment. Lees in deze case study hoe het implementatietraject van dit systeem, in een ziekenhuis dat volledig in bedrijf was, is doorlopen en welke voordelen het UZ Leuven hiermee heeft behaald.

Wanneer je dit reference case downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (Honeywell S&PS) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.