Whitepapers

Zero e-mails is een illusie - Een lege mailbox is de oplossing

Zero e-mails is een illusie - Een lege mailbox is de oplossing
TypeWhitepaper
Datum 7 oktober 2015
TaalNL
BedrijfEASI
Onderwerp Management
Digital Workplace

Enige tijd geleden verschenen een aantal ophefmakende artikels in de IT-pers waarin vooraanstaande bedrijfsleiders beweerden dat ze de e-mail als communicatiemiddel binnen hun bedrijf gingen afschaffen. Vandaag zijn de meesten het erover eens dat e-mail niét dood is, maar de manier is waarop we met e-mail omgaan, aan verandering toe is.

Het fundamentele probleem met e-mail is dat men met de mailbox (Outlook, Lotus Notes, Gmail, ...) probeert te doen waar het niet voor gemaakt is. Men probeert zijn werk te organiseren binnen zijn mailbox: maakt folders aan, blokt tijd in de agenda, maakt taken aan en brengt kleuren aan om e-mails in te delen. En dit gebeurt allemaal in individuele mailboxen.

Zodra er samengewerkt moet worden, schiet de mailbox te kort. De realiteit is echter dat het werk vandaag de dag altijd quasi in teamverband dient te gebeuren, maar de mailbox biedt op geen enkele manier de nodige visibiliteit over de taken die binnen een team verdeeld en uitgevoerd worden. 

Dat e-mail niet weggaat is inmiddels wel duidelijk. Zero e-mail policies werken niet. Zero e-mail is een illusie.

De verandering en de oplossing ligt dus niét in het afschaffen van e-mail, maar in het zoeken naar een gemeenschappelijke e-mail- en samenwerkingsomgeving, waardoor de informatie uit de mailbox wordt gehaald en vervolgens gedeeld en verwerkt binnen een gestructureerd systeem. Op die manier wordt de informatie gecentraliseerd, gerangschikt volgens prioriteit en vooral uit de mailbox gehaald, waardoor werknemers een veel duidelijker beeld krijgen op hun taken, managers een veel duidelijker beeld op de status van de taken van hun teamleden, de stress vermindert en de efficiëntie verhoogt. Lees verder...

Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier (EASI) benaderd kan worden.
Meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.
Whitepaper nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van welke whitepapers er zijn toegevoegd aan de Computable whitepaperdatabase? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.